søndag 24. september 2006

Finn ditt kall

Jeg hadde en samtale med en av pastorene i min menighet, om et nådegavekurs vi skal ha i menigheten i løpet av høsten. Men denne pastoren var egentlig ikke så veldig begeistret for dette nådegavekurset. Det er ingen ting galt med det å ha et nådegave kurs i menigheten. Man finner sine nådegaver, men hva så?

Hva gjør man når man har funnet sine nådegaver? Jo, som regel så begynner man i en tjenestegruppe eller noe slikt, hvor det er bruk for en person med denne nådegaven.

Problemet er for de som har en nådegave hvor det ikke eksisterer noen passende gruppe. Eller for mennesker som går og bærer på et kall til å sette i gang noe nytt, men de tør liksom ikke helt. Eller vet ikke helt hvordan de skal komme i gang.

Men uansett er det første spørsmålet: Hva er kallet ditt? Hva har Gud kalt deg til? Deretter vil du se at nådegavene dine passer til kallet ditt.

Deretter er spørsmålet om hvordan komme i gang med kallet ditt. Er det snakk om en treningsperiode? Hva er rammene for ditt ansvar? Hva med veiledning, noen å prate med, som forstår hvem du er og hva du er kalt til?

Ingen kommentarer: